Thursday, March 22

#20 We are here because of You, Allah.

Bismillah...


Kalau ada sumur di ladang,
boleh hamba menumpang mandi,
kalau ada umur yang panjang,
moga kita jumpa lagi. 

Errr gua bab-bab mukaddimah memang selalu gagal. Tak tahu nak letak macam mana jadi elok juga kalau letak pantun ye dak. Gua pun pesen malas hendak membebel panjang-panjang, dijadikan cerita tempoh hari gua ada join geng blogger bergathering. Semangat punya pasal gua sanggup terbang dari kota London ke Kuala Lumpur semata-mata mahu jumpa dengan angpa. Terharu dak semua. Tu ha besen hijau tepi dinding. =..=


Terbaik la kan buat dekat Times Square. London gua tak pernah lagi jumpa. :p



Depa semua kemain merendah diri. Tak perlu kan kerusi mahal janji boleh berkumpul. Bersila pomboley.





Anggap kita berada di Phuket. Waaa nyaman sungguh udara hari ini.


Hari kejadian juga kami ada celebrate ahli group yang punya birthday bulan March. Termasuk gua juga. Terima kasih semua. Siap menyanyi sampai terketar-ketar semua. Semangat katanya.


Semangat Penyu bawa dari Perak.


Comel gambar depa kan. Gua yang tukang ambil harus la comel belaka. Hiks.

Ouchh Penyu ada kamera PINK. Kau hado?


Muka gua sekali lagi takde. Gua kan fotographer. Ouchh.

Adik yang siang malam call gua semata-mata tanya nak pakai baju apa, tudung apa, kasut apa. Jenuh gua nak layan. Auww boleh bukak butik pengantin dah gua ni.



Duduk jauh-jauh. Halal nanti baru boleh duduk dekat-dekat. Sejuk perut mak mengandungkan angpa. Alhamdulillah.


Time bergambar semua gua takde sebab gua tukang ambil gambar. Wewiit mahir nya gua. Kan.

Bab makan tak perlu menoleh kiri kanan. Kan.

Aummm sesuai. Kot. Comel-comel semuanya. Kot.


Semua sudah jadi ibu. Jadi jangan berangan mahu mengorat depa ya. Tak baik :D

Semua nya sudah jadi bapa. Alhamdulillah. Jadi ayah yang baik semua. Kahkahkah.

Bakal pemimpin. InsyaALLAH. Comel-comel depa semua.


Tirah, nevermind!!!. Itu guna nya longkang. Boleh juga masukkan bola. Kehkehkeh.


Tidak mengapa Mankete. Kemana jatuhnya bola kalau tidak ke longkang. ekeke :)


Sekali lagi gua takde. Gua tukang ambil gambar. Ambil gambar dari laman muka buku. Lalala ;p



Because of who we are?






And we are...................................



Kenapa tak femes? Sebab nya tak femes la. Yeayyy


Para admin yang gagah perkasa. Tahniah alls.



Jadi, selesai sudah gathering Geng Blogger Sengal buat pertama kali nya. Gua happy betei-betei dapat jumpa semua orang.  Tapi ramai yang tidak perasan gua hadir hari tu sebenarnya. Gua hairan. Sebenarnya gua ada. Gua ada. Ada dekat sini.

=

=

=

=

=

=

=


auww nervous nya.

=

=

=

=

=

=

sikit lagi

=

=

=

ouchh

=

=

=

=

=

=

=



tadaaaaaa

=

=

=

=

Ada sesiapa rindu gua tak? Takde. Ok fine.


Gua sayang semua. Semoga satu hari nanti kita dapat bersembang semeja. Kalian memang terbaik. Makin ramai kawan, makin banyak doa yang kita perlu panjatkan. Semata untuk kesejahteraan dan kebahagian kawan.


Kita dipertemukan kerana atas kehendak Yang Maha Esa. Dia yang tentukan. Kita bukan siapa-siapa untuk menolak takdirNya. Jadi bersyukur la sahabat kita dipertemukan. Semoga ukhwah yang di bina mendapat keberkatan dari Dia. Itu yang diharapkan. Amin.



#sila rindu gua semua. Heppp.

61 comments:

  1. sy tukang amek gambar no 2..haha

    ReplyDelete
  2. insyaAllah ada rezeki kita jumpa nanti ye Yuyu :)

    ReplyDelete
  3. untunglahhhh ada belog. leh p gath plak tu. untunglahhhhh~~ :P

    ReplyDelete
  4. ehh sedih pulak entry akak ni. nangis gua :(

    ReplyDelete
  5. syok nye depa sume naa....
    hepy2 jer ala2 kanak2 ribena..

    apesal blog ni gelap semacam jer...
    pasang la lampu kasi cerah sikit...
    ke x bayar bil letrik ni?
    agagaga

    ReplyDelete
  6. wow tingin nk jupe retis u tiub moto ni ..kiki

    ReplyDelete
  7. @Arra Ahmad

    yeayy..haha..nak jugak tu. :p

    ReplyDelete
  8. @Mohd Norafzal

    amin..insyaALLAH tok. doa kan dipermudahkan segala nya eh :)

    ReplyDelete
  9. @fRaMe LenSeS

    untung laaaaaaa dapat komeng macam tu :p

    ReplyDelete
  10. @Popkorn bil tak bayar lagi korn..haha. tarak ada duit :p

    ReplyDelete
  11. @mohdhazlan Dreadlock auww retis utiub moto ang bagi aku lan..kikiki :p

    ReplyDelete
  12. wow .. untung la p gath..untung la retis tutup muka eheheh

    ReplyDelete
  13. Ok..nangis smpai esok pg xleyh nak tegur sapa ngan akk..
    Hukhuk..sedih kot bace.. :'(
    Akk tetap dihati kami laaa..

    ReplyDelete
  14. gwalah yg tkg amik gmbo last skali..miahahaha..nmpknye cm gmbo gwa plg byk dlm nie..=P

    ReplyDelete
  15. Saya sebagai pembantu jurugambar pun turut membantu yuyu ali.

    ReplyDelete
  16. @mankete untunglaaa berkawan ngan retis :p

    ReplyDelete
  17. @.: iEyLa :. jangan sedih adik, nanti kakak lagi sedih. balik nanti kita jumpa. mahu bergambau segenap ceruk..kekeke :p

    ReplyDelete
  18. @Nabiel untung laaa kalau dapat sampai sarawak :p

    dah lu gila kamera, semua nak ada muka lu la...ellehh :p

    ReplyDelete
  19. @ZaroL opkos la noy..ang kan PA aku..haha

    ReplyDelete
  20. gwa bola boling tu..haruslah gwa xde mse dlm gmbr....kan...

    ReplyDelete
  21. gua pun photographer
    sebab tu takde dlm gambo

    hehe

    ReplyDelete
  22. auwwchhh masyeh jadi perunding image gua kakak :) awrrr

    #dua kali gua komen, tapi rasanya nak komen lagi sekali la. sila edit lg entry haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tapayah nak haloba sangat la dik..haha..maceh sayam. auww

      Delete
  23. @cik apa saja untung la jadi boling..tiap masa masuk longkang..haha :p

    ReplyDelete
  24. @Lea Isnawi lu pun nak jugakkkk...haha :D

    ReplyDelete
  25. cik ta memang retis kan amik gambar sensored2 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut di kejar peminat. i tak shukeww tau..euwww

      Delete
  26. abam penyu sangat comel kan?? tapi dia sombong ngan gua hari tu. dia bercakap ngan gua time gua bergambar ngan shong je hari tu. nak nangissss :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..sebenarnya gua dah kasi amanat awal2 ke dia dik..tak bagi layan lu..kang lu tersilap paham pulak..kakaka :p

      Delete
    2. kahkahkahkah mencik lu kak. mencik. hahhaha takmo kawan. sadis. #sambung nangis balik

      Delete
    3. hhahaha..ye la selalu la mencik gua ni. gua ni dah la jauh. untung laaa orang tu bergambar sakan. sobsss

      Delete
  27. ehemmmm titew kan titewww kannn..
    titewww nak jumpa awak.. sangat-sangat...

    nak peluk cium amek gambor sampai rosak kamera ahahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem..awak awak..nampak sangat awak main2 kan shaye. titew tahu awak taknak jumpa titew pun..titew lagi taknak jumpa awak. :p

      Delete
    2. ahahahaha tak komersial lah ayu redah...

      ayu raudhah lah baru aummmmm :)

      kekekekekkeke

      Delete
    3. hoiii katak..moden nya katak sekarang..pandai berkata-kata..ceittt. katak mengaum aum aum..ingat lu cukup ganas ke tu oii..hahahhahaa :D

      Delete
    4. hanya katak comel seperti ayu raudhah je yg mampu mengaum kakakakaka:P

      cewah dah abes fb gua deaktibet.. kita main komeng-komeng kat sini plak eh kak :P

      Delete
    5. bak kata orang tu, kita berdua menempek di mana saja oihh..ahh pedulik hape bukannya habis dakwat pen pun..kita kan retis..ehh gua je yang retis..hahahhaha :p

      Delete
    6. ahhhh pehulik hape hite..
      hia heles hah huh horang hak homeng homeng macam kat ahkakkk...

      adoii penat nak jadi sengauhhhh

      Delete
  28. kesian lu kan? hahahaha. mimpi la lu tengok kitorang haritu. ekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laaa ada yang kesian kan gua..cehh kemain lu eksyen :p

      Delete
  29. malu laaaa....tirah strike la...bukan longkang...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..yelah2..tirah memang strike pun..strike masuk longkang..kekeke :p

      Delete
  30. naiemah pmbntu yuyu....tlg amek gambar...hohoho
    kan kan :D ^_^

    bestnya diorg kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..semua nak jadi pembantu yuyu kan..aceceh prihatin betei ada kawan cenggini :p


      nanti kita gath dua ya :)

      Delete
  31. yeay2..nanti kita gath dua ek yuyu...heeee...lu dtg umah wa ek :D..kita gath kat umah wa dah la ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..hamboii banyak santeekk muka lu naim..lu nak gath datang sini lah..tak kira!!!!


      kakakaka.

      Delete
  32. Oit.. Ingat ni pekan sari ke?..
    Hai yuyu.. Awk sihat.. Ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr ni pekan rabu lah. kekeke
      yuyu sihat alhamdulillah Poti =)

      Delete
  33. Gua trasa sedih dan cukup2 terkilan..gua beli baju, seluar baru.. Seminggu sblm gath pun gua dah g0sok..tiap2 hari gua tgk baju tu..x sabar nak pakai.. Last2 gua tpaksa pakai baju kaler hijau yg pakai ikat tali ikut blakang..baju tu xpakai butang.. 2 hari lps gath baru gua trsedar..1st gua ingat mak ayah gua yg kat tanah suci, 2nd Gath gBS.. Gua nangis si0t mgenangkan gua xdpt bgerak lg,cuma tbaring jek di atas katil dgn tiub,wayar berselirat..tp gua xdpt j0in p0n bkn beri kesan p0n kat gbs..gua bkn org kenal pun.. Hmm..
    Skrg gua cuba trima hakikat sape gua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eishhh takmo sedih2 ye poti..nanti kita gath dua tau. kamu tapayah susah2 nak pegi mana2..insyaALLAH yuyu p tempat kamu k. doa banyak2. moga di permudahkan segala urusan =)

      Delete
  34. Tu ayat org kecewa.. Jeles sb x dpt j0in..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak..sesama nada kecewa lah kita gamak nya weh..kekeke

      Delete
  35. Pesal terharu wa Baca komen wa senirik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang yang tengah reply lagi terharu maru tahu. agaga

      Delete
  36. untunglah dpt main bowling..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglaaa tak dapat join. kihkih

      Delete